Survival Hydro Whey Protein – 1000 g. yra papildas su labai greitu baltymų pasisavinimu ir labai dideliu įsisavinimu. Jūsų organizmas iš jo panaudoja didesnę baltymų dalį nei iš daugelio įprastų baltymų. Survival Hydro Whey Protein turi hidrolizės laipsnį DH5, todėl daugiau nei ketvirtadalis baltymų yra sudaryti iš trumpų peptidų. O vidutinė molekulinė masė yra pusė (!) lyginant su klasikiniu išrūgų koncentratu, todėl amino rūgštys pasisavinamos labai greitai. O dalyje su trumpais peptidais dėl specifinio transportavimo net greičiau nei naudojant atskiras aminorūgštis.
Survival Hydro Whey Protein – 1000 g. sukurtas reikliems sportininkams, kuriems reikalingas labai didelis baltymų pasisavinimas ir greitas įsisavinimas. Šio baltymo pranašumas prieš dar labiau pažangesnį Magic Hydro Protein DH32 slypi jo skonyje, nes Hydro Whey Protein neturi tokio kartaus skonio ir sumaišius suformuoja skanų putų kokteilį.
- labai greita absorbcija
- didžiausia DIAAS parametro vertė
- labai didelis įsisavinimas
- ketvirtadalis baltymų susideda iš trumpų peptidų
- didelė EAA ir BCAA dalis
Hidrolizuoti išrūgų baltymai yra labai specifinė baltymų papildų grupė, kurią savo asortimente turi tik nedaugelis sporto mitybos gamintojų. Ir kurie yra skirti ne nesportuojančiai publikai, o pirmiausia sportininkams ir tik reiklesnei daliai.
Kai svarbus greitis
Dažniausiai vartojami baltyminiai papildai gaminami iš išrūgų koncentrato, kuris žmogaus organizme apdorojamas maždaug per vieną-tris valandas po suvartojimo. Taip per keliasdešimties minučių intervalą aprūpindamas raumenis aminorūgštimis. Nors to daugeliu atvejų pakanka (o kartais net ir norisi), tačiau pasitaiko situacijų, kai šis greitis yra nepakankamas. Pirmiausia iškart po treniruotės, kai organizmui greitai pasiekiamų aminorūgščių reikia praktiškai iš karto, bet ir ryte pabudus po naktinio badavimo. Būtent tokiais momentais reikliausi sportininkai siekia išrūgų hidrolizuotų baltymų, t.y. baltymų, kurie suskaidomi (galima sakyti, „iš anksto suvirškinti“). Ir dėl didelio ar net labai didelio trumpųjų peptidų kiekio yra praktiškai iš karto tinkamas aminorūgščių šaltinis organizmui.
Apskritai, kuo didesnis hidrolizės laipsnis, tuo didesnė mažos molekulinės masės peptidų dalis ir greitesnė bei efektyvesnė absorbcija. Bet tai yra „kompromisas“, nes kuo didesnis baltymo hidrolizės laipsnis, tuo kartus jo skonis. Šiuo metu pažangiausi komerciniai technologiniai procesai leidžia pasiekti apie 32 (realiai 30-34) hidrolizės laipsnį – tokia žaliava naudojama gaminyje Magic Hydro Protein DH32. Kuris pirmiausia skirtas nedidelei profesionalių sportininkų grupei (toks produktas yra itin greitas, bet ir gana kartus). Produktas, kurį šiuo metu žiūrite, yra skirtas daugumai neprofesionalių, bet reiklių sportininkų – Survival Hydro Whey Protein. Kurio baltymų komponentą sudaro išrūgų hidrolizatas. Kurio hidrolizės laipsnis DH5, kuriame yra daugiau nei ketvirtadalis baltymų, sudarytų iš trumpų peptidų, kurių molekulinė masė mažesnė nei 1000 daltonų. Ir kurio vidutinė molinė masė yra mažesnė nei 1000 daltonų.
Tokiu būdu apdorotus baltymus organizmas puikiai panaudoja ir per kelias dešimtis minučių. O raumenų ląstelėms to reikia iškart po sunkios treniruotės! Kiekvienoje 25 gramų dozėje yra 18 gramų aminorūgščių, paruoštų labai greitai transportuoti į raumenų ląsteles. Be to, tai yra tobulo spektro aminorūgštys – daugiau nei 8000 mg yra nepakeičiamos aminorūgštys EAA. Daugiau nei 4000 mg yra šakotos grandinės aminorūgštys BCAA! Taigi Survival Hydro Whey Protein – 1000 g. yra veiksmingas ir labai greitas aminorūgščių tiekimas geresnei regeneracijai, raumenų augimui ir treniruočių pažangai.
Patarimas: Jei jums labiau patinka aukštesnis hidrolizės laipsnis (bet kartaus skonio), rinkitės didžiausio hidrolizės laipsnio išrūgų hidrolizatą Magic Hydro Protein DH32.
Aukščiausios kokybės firminė žaliava
Vienintelis „Hydro Whey Protein“ baltyminis ingredientas yra firminis fermentiniu būdu virškinamų išrūgų baltymų koncentratas Optipep®, turintis DH5 hidrolizės laipsnį. Atitinkantis griežčiausius įmanomus kokybės standartus ir pasižymintis 97–99% įsisavinimu.
Baltymų molekulinės masės profilis rodo peptidų pasiskirstymą pagal dydį tam tikrame baltyme, kuo mažesnė molekulinė masė, tuo mažesni ir greičiau įsisavinami peptidai. Hydro Whey Protein vidutinė molekulinė masė yra tik 9490 daltonų! Palyginimui, labiausiai paplitusių baltymų papildų baltymų žaliava yra išrūgų koncentratas, kurio vidutinė molekulinė masė yra 16000-20000 Daltonų!
Hydro Whey Protein molekulinės masės profilis:
– daugiau nei 10 000 daltonų – 41 proc.
– 5000–10000 daltonų – 7 %
– 2000–5000 daltonų – 11 proc.
– 1000–2000 daltonų – 14 %
– 1000–2000 daltonų – 14 %
– mažiau nei 500 daltonų – 13 proc.
DIAAS parametro reikšmė siekia 116%. DIAAS (Digestible Inspensable Amino Acid Score) – modernus baltymų kokybės vertinimo metodas, kurio metu atsižvelgiama į atskirų nepakeičiamų aminorūgščių virškinamumą apatinėje plonosios žarnos dalyje. Skirtingai nuo senesnių metodų (PDCAAS, PER, BV), jis suteikia tikslesnės informacijos apie tai, kaip efektyviai organizmas naudoja tam tikro maisto baltymus. Kuo didesnis DIAAS, tuo kokybiškesnis ir sotesnis baltymų šaltinis žmogaus organizmui.
Išsamumo dėlei pridurkime, kad fermentiniu būdu skaidomame hidrolizuotų išrūgų baltymų koncentrato 100 gramų yra apie 400 mg kalcio, 1800 mg kalio, 55 mg magnio ir 600 mg fosforo.
„Hydro Whey Protein“ turi dar vieną malonų pranašumą, jame nėra emulsiklių. Baltymų papilduose paprastai yra nedidelis saulėgrąžų arba sojų lecitino priedas, kuris padeda lengviau tirpti. Čia naudojamame fermentiškai suskaidytame išrūgų baltymų koncentrate šių priedų nėra – ir vis dėlto dėl apdorojimo būdo jis greitai ir lengvai tirpsta!
„Smulkmenos“, kurias verta žinoti
Jūs tikrai susidūrėte su hidrolizuotais jautienos baltymais tarp baltymų papildų. Ar jie yra hidrolizuoti, ar jie yra tokios pat kokybės kaip hidrolizuoti išrūgų baltymai? Jų nėra, net toli! Hidrolizuotų jautienos baltymų žaliava dažniausiai yra jautienos oda, sausgyslės, kaulai ir pati mėsa minimaliai arba visai ne. Ir net jei tokie baltymai yra hidrolizuoti ir todėl juose yra daug trumpųjų peptidų, jie dažnai turi labai mažą biologinę vertę. Nes neturi viso nepakeičiamų aminorūgščių spektro. Hidrolizuotuose jautienos baltymuose paprastai yra daug aminorūgščių glicino, prolino ir hidroksiprolino, kurios būtinos jungiamojo audinio. Tai sausgyslių, kremzlių ir odos statybai, bet ne raumenų augimui. Juose yra labai mažai (praktiškai jokios) nepakeičiamos aminorūgšties triptofano, juose taip pat labai mažai metionino, taip pat mažai BCAA ir lizino. Štai kodėl jų DIAAS parametrų vertė yra tokia maža (apie 15%), todėl jų panaudojimas raumenų baltymų sintezei (MPS) yra toks mažas. Jų negalima lyginti su hidrolizuotais išrūgų baltymais!
Jis nėra kartaus ir sukuria skanų putojantį kokteilį
„Hydro Whey Protein“ sumaišius yra smulkių, tirštų putų konsistencija. Dėl „tik“ DH5 hidrolizės laipsnio jis nėra toks kartaus skonio kaip DH32 hidrolizatai. Jo skoniai atitinkamai daug skanesni!
Be to, šokolado skonyje yra brangios neskrudintos (!) ekologiškos sertifikuotos kakavos iš neskrudintų kakavos pupelių iš Vakarų Afrikos. Kuri išlaiko svarbius antioksidantus ir yra aromatiškai sodresnio bei sudėtingesnio skonio nei pigios (ir žymiai plačiau paplitusios) šarminės versijos.
Prancūziška vanilė užsitarnavo savo reputaciją dėl sodresnio skonio, išskiriančio ją nuo įprastos vanilės. Todėl gaunamo baltyminio gėrimo patirtis yra aukštesnė ir idealiai tinka visiems, ieškantiems intensyvesnio ir prabangesnio baltyminio gėrimo skonio.
Papildomai įdomus faktas
Ar žinote, kodėl mes nenaudojame klasikinių plastikinių skardinių baltymams, kaip ir dauguma kitų gamintojų? Nes mums rūpi aplinka! Dažniausiai pasitaikančios skardinės dažniausiai gaminamos Vokietijoje arba Šveicarijoje, o dėl didelės apimties jų gabenimas yra didelė našta aplinkai. Palyginkite patys: pilnai pakrautame sunkvežimyje telpa tik apie 13 000 tuščių skardinių. Tačiau tiek pat maišų telpa tik kelios vidutinio dydžio dėžės! Be to, maišelių pakuotėse yra maždaug 10 kartų mažiau plastiko nei klasikinėje plastikinėje skardinėje. Mažiau transportavimo ir mažiau plastiko = sveikesnė aplinka mums visiems.
VARTOJIMAS: pasirinkite porcijos dydį (dažniausiai 25 g) ir dienos porcijų skaičių (dažniausiai nuo 1 iki 2) pagal savo individualų baltymų poreikį. Geriausia naudoti iš karto po treniruotės, bet galima naudoti ir ryte iškart po pabudimo.
Pagrindinis dozės dydis yra 25 g (t. y. maždaug 1,5 kaušelio), taip pat galite naudoti dozę, padidintą iki 30 g (t. y. mažiau nei 2 kaušelius) arba kitaip koreguojamą individualiai. Produkto dozę išmaišykite šaltame vandenyje (priklausomai nuo individualaus skonio, rinkitės 150-250 ml skiedimą). Nenaudokite pieno ruošimui (tai žymiai pailgins įsisavinimo laiką), maišymui naudokite plaktuvę. Geriausia vartoti iškart po sumaišymo.
Pakuotėje yra matavimo puodelis. Jame yra apie 16 g produkto. Matavimo puodelio turinio svoris yra apytikslis ir gali skirtis priklausomai nuo esamo gaminio purumo lygio, taip pat nuo ėmimo būdo. Naudojant pirmą kartą, rekomenduojame pasverti išgriebtą turinį.
